Home > Blog > 1Ago is DNS.be Agent!

1Ago is DNS.be Agent!

Sommige klanten die nauw samenwerken wisten het al, maar met trots kunnen we aankondigen dat 1Ago een officiele DNS.be agent is.

Huh? DNS.be agent? Wat is dat? Waarom is dat belangrijk?
Wel, om een domeinnaam te registreren in België -een .be-domeinnaam dus- heb je twee manieren.

De eerste manier is via een reseller, dat is een bedrijf die een rechtstreeks contract heeft met de officiële instantie voor domeinnaamregistraties in België. Die instantie heet DNS.be vzw. Ze verzorgen de registratie van domeinnamen in ons land. Die reseller van DNS.be kan dan jouw domeinnaam registreren onder hun account.
De tweede manier is om zelf de registratie te verzorgen. Daarvoor moet je dus DNS.be agent worden. Dit houdt in dat je een vast contract hebt en dat je een minimumaantal aan .be-domeinnamen al in je portefeuille hebt bij een reseller. Ondertussen zijn we ook al een tijdje bezig (sinds 2009!) en is het voordeliger om een rechtstreeks contact te hebben met DNS.be in plaats van via een reseller te werken. Dit geeft ons ook nog meer controle en onafhankelijkheid.

"Allemaal goed en wel, maar wat verandert dit voor mij als klant?" hoor ik je al denken.
Het korte antwoord: niets. De huidige .be-domeinnamen in ons account gaan we stelselmatig overzetten naar ons rechtstreeks account bij DNS.be. Als klant ga je een e-mail ontvangen met een transfercode. Deze code bezorg je ons best via e-mail op dns@1ago.be. Eens we de code ontvangen hebben komt de domeinnaam in ons account te staan. Dat is de enige verandering.

Om te vieren dat de DNS.be agent zijn kan je een domeinnaam goedkoper registreren vanaf nu! Na je aanvraag van je nieuwe .be-domeinnaam via ons registratiesysteem vermeld je deze blogpost aan ons via e-mail of telefoon samen met je bestelnummer en je krijgt een leuke korting van 20%.

Mocht je nog vragen hebben over domeinnamen of webhosting, laat ons gerust iets weten. We helpen je sowieso verder!Gepost door Pieter Waegeman

Zaakvoerder van 1Ago. Woont in Sint-Niklaas. Geeky. Houdt van racing, auto's, IT, open source en alles te maken met het internet.