Home > Blog > Hoe begin ik aan een website?

Hoe begin ik aan een website?

Websites zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is een bron van informatie en inspiratie. Huidige en potentiele klanten willen dan ook graag een website zien die snel, mooi en overzichtelijk is. Maar hoe begin ik hier aan?

Om een website online te zetten hebben we een aantal dingen nodig. Namelijk een domeinnaam, webhosting en je website.

Claim een domeinnaam

Een domeinnaam is jouw uniek adres op het internet. Heb je een nieuw project in gedachten en wil je een website online zetten? Check dan meteen of jouw favoriete domeinnaam nog beschikbaar is en claim ze voor iemand anders het doet. Een domeinnaam kan eindigen op verschillende extensies zoals .be, .nl, .eu, .com, enz.. Je kan ook kiezen voor speciale extensies zoals .shop, .world, .consulting, enz.. Deze zijn wel een pak duurder.

Kies betrouwbare webhosting

Voor je een website online kan zetten heb je ook webhosting nodig.  Dit is een stukje webruimte dat je huurt, waarop de bestanden van jouw website bewaard worden. Dit op servers die 24/7 verbonden zijn met het internet, zo is jouw website altijd bereikbaar voor iedereen. Bij 1Ago zit bij je webhostingpakket  een .be domeinnaam inbegrepen, een gratis SSL-certificaat om jouw website te beveiligen en kan je meteen aan de slag met een professionele mailbox. Zo heb je alles wat je nodig hebt om te starten!

Maak een website

Een website kan je op verschillende manieren maken. Zo kan je een website zelf programmeren of gebruik maken van een CMS. Ook zijn er enkele diensten waarbij je een ‘gratis’ website kan bouwen.

Zelf een website programmeren

Het voordeel van een website zelf te programmeren is dat je alle kanten op kan met je design. Je hebt het helemaal zelf in handen en er zijn dus geen beperkingen. Een website programeren doe je niet zomaar. Het kost veel tijd EN je hebt er technische kennis voor nodig, waardoor het voor de meeste mensen geen optie is.

Een website bouwen met een CMS

Een CMS of Content Management System is een tool om een website te maken en te beheren. Zo heb je bijvoorbeeld WordPress of Drupal.  Je kan aan de slag met een van de vele gratis of betalende templates, die je helemaal naar wens kan aanpassen. Voor een beginner is het wel wat zoeken, maar iedereen kan hier een website mee maken. Wist je dat je bij 1Ago direct aan de slag kan met een CMS? Met onze one-click installatie kan je in 1 klik WordPress, Drupal, Magento, .. installeren bij jouw webhosting.

Een ‘gratis’ website maken

Het klinkt aantrekkelijk, hè? Er zijn meerdere diensten waar je een ‘gratis’ website kan maken. Maar een profesionele website maken is nooit echt gratis. Bij deze diensten wordt er reclame op je website getoond, komt je website niet op een eigen domeinnaam of je zal alsnog moeten betalen voor een domeinnaam en webhosting.Gepost door Azra Khan